Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Dinsdag 22 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Robert Gesink
Robert Gesink
Foto: ANP

Breukink gelooft in verrassing van Gesink in Tour

18 JUN 2017

Maar liefst drie Nederlandse klassementsmannen gingen er in mei van start in de Giro d'Italia. Over twee weken, als de Tour de France in Düsseldorf op gang wordt geschoten, liggen de zaken er heel anders voor. Al denkt Roompot-ploeger Erik Breukink dat Robert Gesink kan verrassen. 

"Het is jammer dat ze zich bijna allemaal hebben gefocust op de Giro", stelt Breukink in gesprek met TELESPORT VNDG, doelend op Steven Kruijswijk, Bauke Mollema en winnaar Tom Dumoulin.

Van dat drietal is alleen Mollema erbij in de Tour. "Maar Bauke moet dan in dienst van Alberto Contador rijden", weet Breukink, die zelf drie keer het podium haalde van een grote ronde. De inmiddels 53-jarige Nederlander werd tweede (1988) en derde (1987) in de Giro en derde in de Tour (1990).

Breukink hoopt stiekem op Robert Gesink. "Hij heeft aangegeven voor ritzeges te willen gaan, maar misschien klampt hij aan en lukt het hem om een klassement te rijden. Het gaat vooral om de eerste week. Als hij ziet dat een klassement geen zin heeft, laat hij het een paar keer lopen en gaat hij voor ritzeges rijden. Maar als hij zich echt goed voelt, gaat hij niet zomaar tijd cadeau geven."

Foto: ANP

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.7 °C
O2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%