Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Dinsdag 22 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Paolo Maldini (links).
Paolo Maldini (links).
Foto: AP Images for International Champions Cup

Legende Maldini (48) debuteert als tennisprof

18 JUN 2017

AC Milan-legende Paolo Maldini maakt op 26 juni, de dag waarop hij 49 jaar oud wordt, zijn professionele debuut als tennisser. De voormalige verdediger komt dan in actie op het Challenger-toernooi van Milaan.

Maldini, die acht jaar geleden een punt zette achter zijn loopbaan als profvoetballer, heeft zich samen met zijn vriend en coach Stefanio Landonio (45) geplaatst voor het dubbelspel van het toernooi in Italië.

"Ik wist dat we goed waren, maar dit was ons eerste competitieve toernooi", aldus Landonio tegen Il Tennis Italiano. "We hadden alleen een paar demonstratiewedstrijden gespeeld voor het goede doel."

"Of Paolo ook een goede proftennisser had kunnen worden als hij geen voetballer was geweest? Wie weet", vervolgt Landonio. "Technisch is er wel wat te verbeteren aan zijn spel. Maar fysiek en mentaal is hij geweldig. En hij heeft geen moeite met de spanning op beslissende momenten. Hij is echt sterk."

Maldini speelde zijn gehele loopbaan als voetballer voor AC Milan. Voor Italië kwam hij tot 126 interlands en zeven doelpunten. Ook won de oud-verdediger onder meer vijf keer de Europacup I/Champions League.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.7 °C
O2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%