Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Dinsdag 22 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
De Luxemburgse tennisser Gilles Müller op het gras van Rosmalen.
De Luxemburgse tennisser Gilles Müller op het gras van Rosmalen.
Foto: ANP

Müller nu wel de beste in Rosmalen

18 JUN 2017 ANP

Gilles Müller heeft zondag het Ricoh Open gewonnen. De 34-jarige Luxemburger was op het gras van Rosmalen te sterk voor de 38-jarige Kroaat Ivo Karlovic. In een partij zonder breaks maakte Müller tot twee keer toe het verschil in een tiebreak: 7-6 (5), 7-6 (4).

Müller stond vorig jaar ook in de eindstrijd van het Nederlandse toernooi. Toen moest hij nog zijn meerdere erkennen in de Fransman Nicolas Mahut, die het toernooi toen voor de derde keer won.

Voor Müller was het zijn tweede profzege op de ATP Tour in het enkelspel. In januari van dit jaar was de huidige nummer 28 van de wereld de beste in Sydney. Karlovic, de mondiale nummer 24, won dit jaar nog geen toernooi. Müller en Karlovic waren de nummers drie en vier van de plaatsingslijst in Rosmalen. Zaterdag waren ze verantwoordelijk voor de uitschakeling van de nummers één en twee: de Kroaat Marin Cilic en de Duitser Alexander Zverev.

De finale verliep redelijk voorspelbaar. Beide servicespecialisten kwamen op eigen service niet in de problemen. Müller won zijn opslagbeurten wat overtuigender dan Karlovic, en ook in de tiebreaks was hij net wat beter.

Sjeng Schalken was in 2003 de laatste Nederlander die het grastoernooi in Noord-Brabant won. Dit jaar verloor de als zesde geplaatste Robin Haase al in de eerste ronde van de Rus Daniil Medvedev.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.7 °C
O2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%