Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Dinsdag 22 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Schoonspringsters Inge Jansen en Daphne Wild wonnen brons op het EK.
Schoonspringsters Inge Jansen en Daphne Wild wonnen brons op het EK.
Foto: Hollandse Hoogte

Schoonspringsters pakken brons op EK

18 JUN 2017 ANP

De schoonspringsters Inge Jansen en Daphne Wild hebben de EK in Kiev afgesloten met een medaille. Het duo pakte zondag brons op het onderdeel 3 meter synchroonspringen. Met een sterke laatste sprong verdrongen Jansen en Wild het Britse koppel Katherine Torrance/Grace Reid van de derde plaats

De 23-jarige Jansen en vier jaar jongere Wild bezorgden Nederland zo op de valreep nog een onverwachte medaille in Kiev. Jansen had eerder op de 3 meterplank net naast een podiumplaats gegrepen (vierde). Debutante Wild werd in die finale zevende. Jansen haalde ook de eindstrijd op de 1 meterplank, waarin ze zaterdag als twaalfde en laatste eindigde.

Bij het 3 meter synchroonspringen bleken twee heel sterke sprongen, allebei beloond met 66,60 punten, zowaar goed voor een medaille. Jansen en Wild eindigden op een totaal van 283,80, drie tienden punt meer dan de Britse vrouwen (283,50). De Europese titel ging naar de oppermachtige Russinnen Nadezjda Basjina en Kristina Ilinich, die 304,80 punten scoorden. Het Duitse duo Tina Punzel/Friederike Freyer pakte zilver (284,10).

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.7 °C
O2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%