Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Dinsdag 22 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Jordi Cruijff
Jordi Cruijff
Foto: Telesport

Jordi Cruijff

Bewuste keuze voor Maccabi

19 JUN 2017 Jordi Cruijff

Na zeven jaar ga ik iets anders doen. Na eerst als technisch directeur diverse clubs geleid te hebben, heb ik alsnog besloten het trainersvak in te stappen. Ik merkte de afgelopen maanden al dat ik daar steeds meer voor open stond. Als je daar uiteindelijk van overtuigd bent, waarom dan niet beginnen bij een organisatie waar je alles en iedereen van haver tot gort kent?

Vandaar Maccabi Tel Aviv. Hoewel er diverse interessante mogelijkheden op mijn pad zijn gekomen, was dit voor mij de beste manier om als trainer te beginnen. Ik denk dat mijn bagage prima is. Ooit heb ik al mijn trainersdiploma’s gehaald, alleen had ik nooit het idee dat ik het daadwerkelijk op zou pakken.

Daar is mijn vader eigenlijk de oorzaak van. Toen ik op mijn negentiende last van mijn knieën kreeg, zette hij me meteen onder druk om aan plan B te werken. Volgens hem moest ik zorgen dat ik iets achter de hand had als ik als voetballer zou moeten stoppen. Dus rondde ik in mijn Barcelona-tijd de opleiding businessmanagement af en haalde ik bij Manchester United mijn post graduate marketing.

Gelukkig had ik toch een mooie spelerscarrière, alleen rolde ik daardoor niet het trainingsvak, maar het management in. Van meet af aan vond ik het dagelijks runnen van een club fantastisch om te doen. Daarnaast ging het me ook qua resultaten goed af. Vooral de laatste vijf jaren bij Maccabi waren heel leerzaam en inspirerend.

Dat gold ook voor de samenwerking met Peter Bosz, die ik in 2016 naar Maccabi haalde. Iemand die eerst technisch directeur was geweest, voordat hij trainer werd. Dat merkte ik ook tijdens onze samenwerking. Die ging eigenlijk vlekkeloos, omdat hij als coach zich heel goed in mijn positie als technisch directeur kon verplaatsen. Dat was echt een plus.

Een voordeel dat ik straks ook ga hebben. Nog niet direct bij Maccabi, wat de club heeft geen nieuwe ’td’ benoemd. Wel is Ben Mansford als CEO van Leeds United overgenomen. De komende maanden moet blijken hoe het binnen de club in de nieuwe situatie gaat werken. Ik kan in ieder geval meteen aan de slag, want vandaag is alweer de loting voor de voorronde van de Europa League en staat op 29 juni de eerste wedstrijdronde gepland.

Ik vind dit ongelooflijk. Vanwege het interlandvoetbal in juni heeft de helft van onze selectie nog geen twee weken vakantie gehad. Ze moeten donderdag alweer beginnen, omdat we een week later de eerste wedstrijd in de Europa League moeten spelen. Daarna moet ik gaan schipperen met de voorbereiding, omdat de competitie pas in augustus begint. Dus enerzijds de selectie klaarstomen voor een lang seizoen en anderzijds moet het elftal wel meteen in Europa presteren.

Ik kan dus vol aan de bak.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
20.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 519.56
+ / - +0.55%