Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Dinsdag 22 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
PSV-verdediger Joshua Brenet, die Joël Veltman te snel af is, staat op de radar bij clubs in Italië, Groot-Brittannië en Duitsland.
PSV-verdediger Joshua Brenet, die Joël Veltman te snel af is, staat op de radar bij clubs in Italië, Groot-Brittannië en Duitsland.
Foto: Hollandse Hoogte

Veel belangstelling voor pijlsnelle PSV’er Brenet

19 JUN 2017

PSV wil deze transferwindow Jetro Willems en Santiago Arias verkopen, maar ook de derde vleugelverdediger in de selectie, Joshua Brenet, heeft over belangstelling niet te klagen.

Met overtuigende optredens in de Champions League heeft de pijlsnelle vleugelverdediger de interesse gewekt van clubs in Italië, Groot-Brittannië en Duitsland. Udinese en Watford hebben het oog laten vallen op de pijlsnelle vleugelverdediger, die ook bij Fiorentina, Celtic, 1. FC Köln en Eintracht Frankfurt op het lijstje van interessante transfertargets staat.

Perspectief

Eind vorig jaar heeft Brenet nog zijn contract bij PSV verlengd tot medio 2020. De vleugelverdediger uit de eigen opleiding hoeft ook niet per se te vertrekken uit Eindhoven, als hij tenminste voldoende sportief perspectief blijft zien. Bij de contractverlenging is hem de toezegging gedaan dat hij na het vertrek van Arias in principe eerste keuze zou worden en er een jonge verdediger zou bijkomen die rustig gebracht zou worden.

Leegloop

Brenet kende afgelopen seizoen een sterke eerste seizoenshelft, waarin hij zelfs doordrong tot het Nederlands elftal. Maar hij zat na de winterstop veelvuldig op de bank, omdat de voorkeur op de rechtsbackpositie uitging naar Arias en op de linksbackpositie naar Willems. Brenet is de geijkte vervanger van Arias, als die deze zomer vertrekt, al zal veel afhangen van de activiteiten die PSV ontplooit op de transfermarkt. Gezien de verwachte leegloop in Eindhoven, die sowieso de defensie zal treffen, zal PSV er veel aan gelegen zijn om Brenet te behouden.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.7 °C
O2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%