Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Dinsdag 22 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Gilles Müller wint het toernooi in Rosmalen.
Gilles Müller wint het toernooi in Rosmalen.
Foto: ANP

’Gras net zo goed als op Wimbledon’

19 JUN 2017

In de jacht op verbeteringen bij de Ricoh Open lag de focus de afgelopen jaren op het optimaliseren van de grasbanen in Rosmalen.

"We hebben forse investeringen gedaan”, vertelde toernooidirecteur Marcel Hunze. „We hebben veelvuldig overleg gehad met het groundsmenteam van Wimbledon. Zij zijn hier twee keer geweest en ons team is daar geweest.”

Cilic lovend

Het resultaat mag er zijn. Daar waar de banen bij het ATP-toernooi van Stuttgart al vroeg in de week naar de knoppen waren, hield het gras in Rosmalen goed stand. Dat viel ook de spelers op. "Marin Cilic kwam naar mij toe en zei dat dit beste grasbanen zijn waar hij ooit op heeft gespeeld. Wimbledon-kwaliteit, volgens hem”, zei de trotse Hunze.

In het verleden liet de kwaliteit van de ondergrond in Rosmalen te wensen over. "Toen lagen er hier zandbanen. Er werd dan gezegd: ’die banen in Rosmalen zijn zo zacht. Het is daar niet fijn om te tennissen.’ Dat heeft ons lang achtervolgd. Nu hebben we een nieuwe generatie spelers. Het nieuws dat de banen hier nu zo goed zijn, gaat als een lopend vuurtje rond”, aldus Hunze.

Foto: Reuters

Wellicht dat die kwaliteitsinjectie de beste spelers ter wereld kan overtuigen om weer eens in Rosmalen aan de start te verschijnen. Al is er maar een heel select groepje toppers, dat Hunze nog eens wil binnenhalen. "Roger Federer en Rafael Nadal zijn een verhaal apart, maar het is lastig om die te contracteren. Als ik volgend jaar moet kiezen tussen Alexander Zverev en Novak Djokovic moet ik daar lang over nadenken. Ik zou in ieder geval niet zomaar voor Djokovic gaan.”

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.7 °C
O2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%