Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Dinsdag 22 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Sergio Perez met achter zich Felipe Massa en teamgenoot Esteban Ocon.
Sergio Perez met achter zich Felipe Massa en teamgenoot Esteban Ocon.
Foto: AFP

F1-team Force India wil naam veranderen

19 JUN 2017

Het Formule 1-team van Force India overweegt haar naam te veranderen in een poging om interessanter te worden voor potentiële investeerders. Dat heeft teameigenaar Vijay Mallya verteld.

Bij Force India rijden dit seizoen de Mexicaan Sergio Pérez en de Franse debutant Esteban Ocon. De Nederlandse ondernemer Michiel Mol heeft nog altijd een klein pakket aandelen in zijn bezit.

Force India is feitelijk de opvolger van Jordan, Midland en Spyker. Mallya kocht het team in 2008. „Sindsdien hebben we ons sportief enorm verbeterd en als een gevolg daarvan meer international sponsors aangetrokken, maar helaas ook minder sponsors uit India. Het is een overweging om de naam van ons team te veranderen om het een internationaler tintje te geven. Maar een dergelijk ingrijpend besluit willen we niet overhaast nemen”, aldus Mallya. Twee jaar geleden werd de renstal al eens bijna omgedoopt in Aston Martin Racing.

Volgens Mallya heeft een en ander niets te maken met de verdenkingen tegen zijn persoon. De Indiase autoriteiten willen hem aanklagen voor fraude rond het faillissement van zijn bedrijf Kingfisher Airlines.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.7 °C
O2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%