Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Donderdag 24 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Max Verstappen
Max Verstappen
Foto: AFP

Rechte stuk in Bakoe doorn in het oog van Nederlander

Verstappen kan genieten van Monaco-achtige sector

19 JUN 2017

Max Verstappen finishte vorig jaar 'slechts' als achtste in de Grand Prix van Europa in Azerbeidzjan. De Nederlander weet dat een topklassering ook dit jaar - mede vanwege het uitblijven van een motorupgrade - lastig wordt, maar de Red Bull-coureur is wel gecharmeerd van de baan in Bakoe.

"Het is een zeer speciaal stratencircuit. Het is uniek, aangezien het een flink aantal wijde sectoren heeft, maar ook de meest krappe stukken van de gehele kalender herbergt. Sector twee is zelfs nauwer dan sommige stukken in Monaco, wat altijd als het meest krappe en uitdagende circuit wordt beschouwd."

Foto: Peter van Egmond

Verstappen houdt echter wel van dat precisiewerk. "Wanneer je richting het oude gedeelte van de stad rijdt, kom je langs het kasteel. Dat is een leuk en spannend stukje baan. Het is mijn favoriete gedeelte. Voor de supporters is het ook geweldig om te zien."

Met het lange rechte stuk is Verstappen vanwege het relatief lage vermogen van de Renault-motor een stuk minder gelukkig, zo stelde hij eerder al. "Al geeft het je wel de tijd om even te ontspannen."

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.0 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%