Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Woensdag 23 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Valtteri Bottas en Lewis Hamilton
Valtteri Bottas en Lewis Hamilton
Foto: Reuters

Wolff vol lof over Hamilton en Bottas

'Mercedes is een diva'

19 JUN 2017

Toto Wolff vindt dat Mercedes over de beste bolide in de Formule 1 beschikt. Toch gaat Ferrari in zowel het rijders- als constructeurskampioenschap aan de leiding en dat komt vooral door het grillige karakter van de zilveren auto, vindt de teambaas.

"We hebben er al vaker grapjes over gemaakt. Onze auto is een beetje een diva. Het is goede wagen, maar soms kan ze een beetje lastig zijn", aldus Wolff op de website van Mercedes.

Lees ook op telesport.nl:
- Hamilton blij met 'rechtse hoek' naar Ferrari
- Mercedes-baas: 'Vettel heeft een voordeeel'
- Mercedes moet wennen aan nieuwe situatie

"We moeten het maar gewoon accepteren. Alleen op die manier kunnen we waarderen dat de auto ook veel goede dingen heeft. Ik geloof dat onze wagen de snelste op de grid is. Ik zou geen enkele andere bolide willen."

Foto: AFP

Voor zijn coureurs heeft Wolff niets meer dan lof. "Lewis is nog nooit zo sterk geweest sinds hij vijf jaar geleden bij het team kwam. En dat zeg ik niet alleen omdat hij in Canada een fantastisch weekeinde heeft gehad. Dat zeg ik omdat hij ook heel goed omgaat met de slechte dagen. Dat laat zien dat hij een heel groot coureur is. Als de omstandigheden lastig worden, kan dat soort rijders zich er razendsnel overheen zetten en alsnog het maximale uit de situatie halen."

"Ook Valtteri Bottas doet het uitstekend", gaat Wolff verder. "Je zou bijna niet geloven dat hij zich afgelopen winter pas laat bij ons team heeft gevoegd. Na zeven races heeft hij al onze verwachtingen overtroffen. Hij heeft op pole gestaan, een race gewonnen en het Lewis vaak lastig gemaakt."

Foto: EPA

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.9 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%