Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Vrijdag 18 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Richard Gasquet
Richard Gasquet
Foto: Hollandse Hoogte

Gasquet neemt 'revanche' op landgenoot

19 JUN 2017 ANP

Richard Gasquet heeft maandag zijn landgenoot Gaël Monfils verslagen in de eerste ronde van het grastoernooi van Halle: 3-6 6-4 6-3. Gasquet maakte in Duitsland zijn rentree na een blessure aan zijn rechterdijbeen. Twee weken geleden moest hij in de derde ronde van Roland Garros, vanwege die kwetsuur, opgeven tegen Monfils bij een stand van 1-1 in sets.

Na de eerste set met 6-3 te hebben gewonnen, leek Monfils op weg naar de volgende ronde. De nummer 16 van de wereld kreeg na 3-3 zeven breakkansen in twee servicegames van Gasquet, maar benutte die niet. De veertien plaatsen lager gerankte Fransman deed het op zijn beurt beter. Op 5-4 benutte hij zijn derde breakpoint en zijn eerste setpunt.

In de beslissende set waren er wederom breakkansen aan beide kanten. Gasquet greep er daar één van en bezorgde zichzelf de zwaarbevochten overwinning.

Rugblessure

De blessuregevoelige Gasquet bereikte vorig jaar op Wimbledon de laatste zestien. Hij moest toen ook opgeven, toen met problemen aan zijn rug. Bij een 4-2-achterstand tegen zijn landgenoot Jo-Wilfried Tsonga kon Gasquet niet meer verder.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.2 °C
ZZW3
Beurs AEX
AEX 523.71
+ / - -0.41%