Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Woensdag 23 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Gianni Infantino
Gianni Infantino
Foto: AFP

Duitse bondscoach: 'Voor iedereen onwennig'

FIFA-baas jubelt: 'Ik ben er hartstikke blij mee'

19 JUN 2017 ANP

De FIFA is lovend over het gebruik van de videoscheidsrechter bij de Confederations Cup. In vier wedstrijden is vijfmaal gebruik gemaakt van de Video Assistant Referee (VAR). "Ik ben er hartstikke blij mee tot dusver. Dit is de toekomst van het moderne voetbal", stelt president Gianni Infantino op de website van de wereldvoetbalbond.

Alle vijf de keren ging het om het al dan niet toekennen van een doelpunt. "We hebben gezien dat de video-assistent heeft geholpen bij het maken van de juiste beslissingen", jubelt Infantino. "Hier hebben de supporters zoveel jaren op gewacht. Dit is een historisch toernooi, want deze test helpt ons ook om de processen te verbeteren en de communicatie aan te scherpen."

Onwennig

De Duitse bondscoach Joachim Löw zou dat ook graag zien, zodat de beslissingen met videobeelden sneller genomen kunnen worden. "We moeten even afwachten hoe het zich verder gaat ontwikkelen. Het is voor iedereen onwennig wanneer het spel voor één of twee minuten wordt stilgelegd", zei Löw bij de ZDF na de gewonnen wedstrijd (3-2) van 'die Mannschaft' tegen Australië. Bij de tweede Australische treffer werd de videoreferee geraadpleegd vanwege een vermeende handsbal van doelpuntenmaker Tomi Juric.

Foto: Reuters

"Het is het proberen waard om dan de videobeelden te raadplegen", vindt Löw. "Tot op heden heeft het systeem zich bewezen." De videotechniek wordt alleen toegepast bij beslissende spelsituaties. Het gaat dan om doelpunten, strafschoppen en bij het toekennen van rode kaarten. De VAR werd eerder getest op het WK onder twintig jaar in Zuid Korea en in de finale van het WK voor clubteams in december.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.9 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%