Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Maandag 21 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Het wordt weer een dag voor de klassementsmannen.
Het wordt weer een dag voor de klassementsmannen.
Foto: Hollandse Hoogte

Boogerd blikt vooruit: 'Misschien wel de koninginnenrit'

LIVE TOUR - Nederlander in kopgroep

13 JUL 2017

Na een rustdag en twee sprintetappes moeten Chris Froome en zijn ploeg Sky donderdag weer vol aan de bak in de eerste van twee Pyreneeënritten. Iets na 11.00 uur vertrekt het peloton uit Pau om na een relatief rustige aanloop halverwege in het hooggebergte te belanden.

Met de Col de Menté (1e categorie), de Port de Balès (buitencategorie) en de Col de Peyresourde (1e categorie) wachten drie loodzware beklimmingen, waarna nog een gemene helling van 2,4 kilometer volgt naar de finish in Peyragudes.

Geletruidrager Froome begint de rit met drie renners binnen de minuut: de Italiaan Fabio Aru op 18 seconden, de Fransman Romain Bardet op 51 en de Colombiaan Rigoberto Uran op 55 seconden. Ook de strijd om het bergklassement zal ontbranden op de Pyreneeëntoppen. De Fransman Warren Barguil van Team Sunweb heeft de bolletjestrui voorlopig nog om de schouders. De finish wordt verwacht rond 17.00 uur.

Volg hier de twaalfde etappe in de Tour de France van minuut tot minuut via onze uitgebreide livewidget.

 

12e rit, Pau – Peyragudus, 214,5 km (bergrit)

Foto: Tour de France

Boogerd

Michael Boogerd rekent erop dat de klassementsmannen elkaar net als afgelopen zondag - in de door Uran gewonnen bergrit - flink pijn gaan doen. "Dit is misschien wel de koninginnenrit van deze Tour de France. Liefst vier zware cols. Voor de tweede keer finisht de Tour op Peyragudus. In 2012 won Alejandro Valverde deze rit. Na deze rit weten we in ieder geval wie allemaal om de Tourzege gaan vechten",  aldus Boogerd.

Foto: ANP

"Voor mij was Valverde overigens een van de favorieten om deze Tour te winnen. Ik heb hem nog nooit zo sterk gezien als dit jaar. Nog één keer had ie alles op de Tour gezet, omdat het aantal tijdritkilometers minimaal is. Ik zag hem echt als een gevaarlijke kandidaat. In de Dauphiné zag ik hem al heel listig rijden."

Boogerd kan zich nog een historisch moment dat op de Peyragudus plaatsvond voor de geest halen "De meeste mensen herinneren zich deze berg vooral vanwege de ruzie die er tussen Bradley Wiggins en Chris Froome ontstond. Wiggo kon zijn ploegmaat duidelijk niet bijhouden, waardoor Froome demonstratief inhield en steeds achterom keek."

Volg de twaalfde etappe van de Tour de France hier vanaf 11:00 op de voet via onze uitgebreide livewidget.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.4 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 518.22
+ / - -0.27%