Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Zondag 24 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Ricky van Wolfswinkel staat de pers te woord na het duel tegen Sporting Lissabon
Ricky van Wolfswinkel staat de pers te woord na het duel tegen Sporting Lissabon
Foto: Telegraaf/Telesport

Fans dragen Van Wolfswinkel op handen: ‘Wat een gekkenhuis’

15 JUL 2017 Erik van Haren

Ricky van Wolfswinkel weet het nu helemaal zeker. De fans van Sporting Lissabon zijn de spits (28) niet vergeten. De kersverse speler van het Zwitserse FC Basel moest na het oefenduel met zijn Portugese oud-werkgever (3-2) haast van het veld worden gedragen.

In Delley-Portalban – op zo’n 150 kilometer van Basel – bestormden honderden Sporting-fans zaterdagavond na het laatste fluitsignaal het veld. Met Van Wolfswinkel als een van de meest gewilde ‘prooien’. Terwijl de in de rust gewisselde Bas Dost, de huidige topspits van Sporting, al lang en breed in de bus zat, werd de oud-spits van Vitesse aan alle kanten vastgegrepen voor een knuffel of selfie. Het leverde kolderieke taferelen op.

,,Zag je hoe ik van het veld ging? Ik kon niet eens lopen. Wat een gekkenhuis”, lachte de spits, die tussen 2011 en 2013 met veel succes uitkwam voor Sporting. ,,Het blijkt nu ook maar weer. Waar je ook speelt, met Sporting speel je altijd een thuiswedstrijd.”

Van Wolfswinkel versierde in het oefenduel een strafschop, waaruit de 1-1 viel. Dost had daarvoor eveneens van elf meter voor de openingstreffer gezorgd. Van Wolfswinkel verruilde Vitesse deze zomer voor een avontuur bij de Zwitserse kampioen. Volgend weekend start de competitie.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%