Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Zondag 24 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
De Nederlandse voetbalsters beginnen aan het EK in eigen land.
De Nederlandse voetbalsters beginnen aan het EK in eigen land.
Foto: ANP

EK vrouwen opent met Nederland - Noorwegen

16 JUL 2017

De Nederlandse voetbalsters openen vanavond het EK in eigen land tegen Noorwegen. Oranje ontvangt de verliezend finalist van het vorige EK in de uitverkochte Galgenwaard in Utrecht. De wedstrijd begint om 18.00 uur.

De voetbalsters van bondscoach Sarina Wiegman willen in eigen land dolgraag laten zien hoe goed ze kunnen voetballen. ,,Dit is óns EK'', riepen ze de afgelopen weken steeds. Met Noorwegen treft Oranje op papier direct de zwaarste tegenstander in groep A. De Noorse vrouwen werden in 1987 en 1993 kampioen van Europa en bereikten vier jaar geleden de finale, waarin Duitsland te sterk was (0-1). Met aanvalster Ada Hegerberg van Olympique Lyon, de winnaar van de Champions League, heeft Noorwegen de vrouw in huis die vorig jaar werd uitgeroepen tot beste voetbalster in Europa.

Oranje speelt in de groep ook nog tegen Denemarken (donderdag in Rotterdam) en België (24 juli in Tilburg). Die duels zijn eveneens al uitverkocht. De nummers één en twee van de groep gaan naar de kwartfinales.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%