Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Vrijdag 22 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
E-sporter Tony Kok zet zijn krabbel. Rechts algemeen directeur Toon Gerbrands.
E-sporter Tony Kok zet zijn krabbel. Rechts algemeen directeur Toon Gerbrands.
Foto: Hollandse Hoogte

Gamer blijkt bovendien Ajax-fan te zijn

PSV zet grofgebekte E-sporter na twee dagen op straat

16 JUL 2017

PSV heeft per direct - twee dagen na dienst komst - afscheid genomen van E-sporter Tony Kok. Er doken bijna direct na de bekendmaking van de transfer Twitter-berichten op waaruit bleek dat de gamer online nogal grove scheldwoorden gebruikte in het verleden. PSV wilde daarom direct van Kok af, die bovendien een Ajax-fan te zijn.

"De clubleiding heeft geconstateerd dat Kok en zijn management tekort zijn geschoten in het delen van informatie over het verleden van de gamer", meldt de club op de website.

"Het gedrag dat Kok enkele jaren geleden online heeft vertoond, staat dermate ver van de kernwaarden van PSV dat een vervolg van de samenwerking onmogelijk is."

"Vanzelfsprekend hebben we een antecedentenonderzoek gedaan", gaat manager Marketing & Media Guus Pennings  van PSV verder. "Om een goed beeld van iemand te krijgen - ook wat betreft online gedrag - is het echter noodzakelijk dat de andere partij volledig open kaart speelt. En dat is niet het geval geweest. Wij betreuren dat. Het is een vervelende ervaring op het speelveld van E-sports, maar daarom ook direct een wijze les."

Grote club

"Ik ben super blij. Het is een droom om voor zo’n grote club uit te mogen komen", stelde Tony Kok, die driemaal Nederlands kampioen werd, twee dagen geleden nog bij zijn presentatie.

"Ik ben benieuwd wat er op me af gaat komen, ik heb er super veel zin in. Mijn doel is om de eDivisie en de toernooien waar ik aan deelneem te winnen. Daarvoor ben ik natuurlijk ook aangenomen."

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.2 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 527.36
+ / - -0.21%