Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Zondag 24 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Marianne Vos.
Marianne Vos.
Foto: ANP

Vos wint BeNe Ladies Tour in stijl

16 JUL 2017 ANP

Marianne Vos heeft de Bene Ladies Tour gewonnen. De veelvoudig wereldkampioene was al de leidster in de vierdaagse en won zondag ook de slotetappe, met start en finish in het Belgische Zelzate.

Vos won de massasprint voor haar landgenote Monique van de Ree en de Noorse Susanne Andersen. Zaterdag had ze na winst in de individuele tijdrit in Sint-Laureins al de leiderstrui veroverd.

Vos was zondag nog wel betrokken bij een valpartij, haar derde van deze week. Ditmaal ging de kopvrouw van WM3 onderuit in de bevoorradingszone, maar ze kon snel verder op een reservefiets. "In de slotfase was het heel hectisch", vertelde Vos. "Veel ploegen wilden nog iets rapen en dan weet je dat het op wat smallere wegen chaotisch wordt. FDJ zette een treintje op voor Fournier, daarachter was het vechten voor de plaatsjes. Ik slaagde erin om mee te schuiven met een ander treintje en kwam op het gepaste moment uit het wiel."

Zo werd haar rentree na een sleutelbeenbreuk een ongekend succes met twee ritzeges en de eindoverwinning. "En dat terwijl het klassement na mijn val in de proloog al verloren leek. Toen dacht ik enkel nog aan een mogelijk ritsucces."

Dinsdag reist Vos naar Frankrijk voor La Course, die donderdag met een rit naar de top van de Izoard begint waarna de beste rensters zich zaterdag in Marseille melden voor een achtervolgingskoers. "Katarzyna Niewiadoma wordt daar onze kopvrouw'" vertelde Vos. "Zelf wil ik in ieder geval Marseille halen. Daarna volgen de Prudential Ride in Londen, het EK en dan wordt het stilaan tijd om op te bouwen naar het WK."

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%