Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Zondag 24 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Bauke Mollema.
Bauke Mollema.
Foto: ANP

Mollema euforisch na grootse zege: 'Super!'

16 JUL 2017

Bauke Mollema imponeerde zondag in de Tour de France door een solo te bekronen met de ritzege in Le-Puy-en-Velay. De Nederlander van Trek-Segafredo had het vizier voorafgaand aan de vijftiende etappe al gericht op een eenzame ontsnapping. "Op explosiviteit was het niet gelukt tegen die mannen."

“Ik kon blijven gaan, de hele dag", aldus Mollema in gesprek met de NOS. "Ik dacht: ik ga gewoon, dit is mijn kans. Toen ik een halve minuut voorsprong had, wist ik dat ik een goede kans had. Het is super dat ik hier win.”

“Het werd nog wel even spannend toen de voorsprong met een paar kilometer te gaan weer elf seconden werd", blikte hij terug. "Maar ik kon blijven gaan en blijven trappen. De laatste kilometer wist ik dat ik ging winnen.”

Mollema complimenteerde zijn team vanwege de inzet. "De ploeg heeft het super gedaan, door het een beetje in gang te houden. We moesten tempo houden in het peloton. Ik heb de hele klim zo’n beetje op kop gereden. Daarna kwam ik in een grote kopgroep met veel sterke mannen. Ik had geen idee hoe goed ik was, maar ik kwam er heel goed doorheen.”

Bekijk hier de uitslag van de etappe en de diverse klassementen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%