Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Zondag 24 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Vreugde bij de Nederlandse volleybalsters.
Vreugde bij de Nederlandse volleybalsters.
Foto: ANP

Volleybalsters zonder problemen langs Rusland

16 JUL 2017 ANP

De Nederlandse volleybalsters hebben ook de derde wedstrijd in het tweede speelweekeinde van de World Grand Prix gewonnen. In Kaliningrad was het team van bondscoach Jamie Morrison veel te sterk voor het thuisspelende Rusland: 3-0 (25-18, 25-22 en 25-16).

Vrijdag won Nederland al met 3-0 van België en zaterdag met 3-2 van de Dominicaanse Republiek. Vorig weekeinde sloten de volleybalsters twee van de drie wedstrijden tijdens het openingsweekeinde in Apeldoorn winnend af. Oranje zette met de overtuigende zege van zondag een grote stap op weg naar de Final Six begin augustus in China. Een plaats in de top vijf na drie pouleweekenden volstaat daarvoor. Na zondag is Oranje koploper.

Tegen de jonge Russische ploeg begon Morrison met Yvon Belien, Celeste Plak, Robin de Kruijf, aanvoerster Maret Balkestein, Anne Buijs, Laura Dijkema en Kirsten Knip. Plak nam zestien punten voor haar rekening, en Buijs vijftien. "We hebben met een goede servicepass het verschil gemaakt. We konden daardoor lekker aanvallen. Een mooi resultaat", aldus Dijkema.

De World Grand Prix gaat komende week voor Nederland verder in Brazilië, met wedstrijden tegen de Verenigde Staten (donderdag), Brazilië (vrijdag) en België (zondag). Oranje won de World Grand Prix één keer, in 2007.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%