Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Zondag 24 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Chris Froome ziet af.
Chris Froome ziet af.
Foto: AP

Geletruidrager verkeerde in grote problemen

Froome: ’Het was bijna game over’

17 JUL 2017

Chris Froome schoot even in de stress tijdens de vijftiende etappe van de Tour de France, toen hij aan de voet van de Col de Peyra Taillade een probleem had met zijn spaak. "Het was even een stressvol moment”, aldus de geletruidrager, die dankzij een achterwiel van Michal Kwiatkowski zijn weg kon vervolgen.

"Als ik op de top niet terug zou zijn bij de favorietengroep, zou ik in grote problemen zijn geweest. Dan denk ik niet dat ik nu nog het geel zou hebben gehad”, doelde de drievoudig Tour-winnaar op de dertig kilometer aan slingerwegen, die daarna nog volgden naar de streep in Le Puy-en-Velay. De kopman van Sky moest in het vervolg van de klim een gat van bijna 50 seconden dichtrijden. "Maar het was bijna game over, ik moest heel diep gaan.”

Een dag eerder heroverde Froome de gele trui op Fabio Aru, die verrassend genoeg 24 tellen verloor in de korte klim van 570 meter naar Rodez. "Ik zat te ver van achteren en kon niet meer de sprong naar voren maken. Maar toch is deze Tour nog niet klaar”, was de Italiaanse kampioen, die tweede staat op 18 tellen, nog vol vertrouwen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%