Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Zondag 24 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Fabio Aru, Rigoberto Uran, Chris Froome en Romain Bardet.
Fabio Aru, Rigoberto Uran, Chris Froome en Romain Bardet.
Foto: AP

Geletruidrager neemt rivalen onder de loep

Froome vreest vooral Uran

17 JUL 2017

Chris Froome heeft er bij het ingaan van de laatste week van de Tour de France wel eens beter voorgestaan. Drie van zijn concurrenten bevinden zich na vijftien etappes nog binnen een minuut. Op de tweede de rustdag bekende de kopman van Sky dat hij vooral nummer vier Rigoberto Uran van Cannondale-Drapac vreest.

"Fabio Aru heeft de eerste aankomst bergop in deze Tour gewonnen. Misschien had hij in Rodez niet zijn beste dag, maar hij is al sterk geweest in de derde week van een grote ronde", begon Froome de analyse van zijn rivaal bij nummer twee Aru. 

"Romain Bardet is altijd sterk in de slotweek en heeft een team dat hem steunt. Hij zette me gisteren al onder druk en heeft een ploeg die kan controleren. Uran is dan weer de outsider die onder de radar blijft. Hij is wellicht de beste tijdrijder van dit groepje. Met die chrono in Marseille in het achterhoofd, is dat toch een bedreiging."

Persoonlijk voelt Froome, die in Frankrijk niet bepaald geliefd is, zich prima. "Ik heb een slechte dag in de Pyreneeën gehad en dat kan ook in de Alpen gebeuren. Maar ik voel me steeds beter worden. Hopelijk is mijn timing goed: fris aan de Tour beginnen en op mijn best zijn in de derde week."

Bekijk hier de uitslag van de etappe zondag en de diverse klassementen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%