Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Donderdag 17 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Luuk de Jong rust uit tijdens het trainingskamp in Verbier.
Luuk de Jong rust uit tijdens het trainingskamp in Verbier.
Foto: Hollandse Hoogte

PSV-trainer blij met nieuw elan: 'Het kan heel positief uitpakken'

Cocu houdt vertrouwen in De Jong

17 JUL 2017 ANP

Phillip Cocu heeft besloten dat Luuk de Jong aanvoerder blijft bij PSV. 

De oefenmeester moet na het vertrek van Andrés Guardado (Betis Sevilla) nog een tweede captain aanwijzen. Cocu is dit jaar ook voornemens om een derde aanvoerder te benoemen.

De Jong was afgelopen seizoen niet bepaald op dreef. Na sterke seizoenen met in totaal 20 en 26 competitietreffers stokte dit teller bij acht goals.

Midtwintigers

Cocu vindt sowieso dat meerdere spelers bij PSV komend seizoen een leidersrol moeten vervullen. "Ik verwacht van de midtwintigers dat zij de groep gaan aansturen. Waar in het verleden één of twee individuen een leidersrol vervulden, verwacht ik nu dat meerdere jongens dat gaan doen'', aldus de trainer van Eindhovense voetbalclub maandag in Verbier, waar PSV op trainingskamp is.

PSV raakte onder anderen de Mexicanen Héctor Moreno en Guardado kwijt. Daar tegenover staat de komst van Derrick Luckassen en Hirving Lozano. Marco van Ginkel wordt opnieuw van Chelsea gehuurd.

Dynamiek

"Wijzigingen in de selectie zorgen voor een nieuwe dynamiek in de groep. Het zorgt voor frisheid, scherpte en nieuwe uitdagingen. Dat kan heel positief uitpakken. De accenten die we in het elftal wilden leggen, zien we steeds meer terug. De contouren van het elftal worden zichtbaar en ik vind dat we dat snel voor elkaar hebben gekregen'', aldus Cocu, die het winnen van de landstitel als doel heeft gesteld. "Dat lijkt me duidelijk.''

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.5 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 524.56
+ / - -0.25%