Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Dinsdag 26 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Sky-teambaas Dave Brailsford zet een handtekening op de rug van een fan.
Sky-teambaas Dave Brailsford zet een handtekening op de rug van een fan.
Foto: Reuters

Rel rond persconferentie Sky

17 JUL 2017

Sky-teambaas Dave Brailsford is maandag tijdens de tweede rustdag van de Tour de France hard gebotst met een journalist van Cyclingnews. Het medium volgt de wielerformatie van geletruidrager Chris Froome al jaren op kritische wijze. 

De ploegleiding van Sky had Cyclingnews in aanloop naar de rustdag laten weten dat diens journalisten mee mochten luisteren tijdens het persmoment, maar geen vragen mochten stellen. 

Onzin

De redactie stelt maandagmiddag op de eigen website dat de aanwezige mensen zich netjes aan die afspraak hielden, maar dat Brailsford op een gegeven moment toch boos op een van de journalisten afbeende. "Jij bent niet uitgenodigd. We hebben alleen mensen uitgenodigd met wie we willen praten. Jij hebt onzin over mij geschreven", sneerde hij.

Foto: Reuters

De betreffende schrijver, Barry Ryan, vroeg Brailsford vervolgens naar de punten die de teambaas dan onzin vond. "Daar ga ik niet op in. Het was een opiniestuk en je schreef gewoon onzin. Wij van Sky zorgen dat we beschikbaar zijn voor vragen, beantwoorden die vervolgens en dan schrijf jij alsnog dit soort onzin op."

Ryan stelde daarop dat Brailsford zich nu gedroeg als Johan Bruyneel, de ploegbaas van de omstreden Lance Armstrong die in 2009 ook weigerde om het Belgische Sporza te woord te staan. "Beschuldig je me hierbij dan ook van het leiden van een dopingprogramma?", pareerde Brailsford.

"Nou", antwoordde Ryan. "Dat is precies waar de Britse anti-dopingautoriteit op dit moment onderzoek naar doet." Brailsford was er op dat moment helemaal klaar mee. Terwijl hij enkele krachttermen uitkraamde, beende hij boos weg. 

Vaughters

Jonathan Vaughters van Cannondale-Drapac liet later op de maandag via Twitter doorschemeren dat hij geen fan was van de handelswijze van Brailsford. "Als ik journalisten die ooit onzin over mij hebben geschreven, zou weigeren bij persconferenties dan zou ik tegen mezelf aan het praten zijn", aldus de Amerikaan. "Al doe ik dat toch al", eindigde hij met een grapje. 

 

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.2 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.61
+ / - +0.16%