Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Zondag 24 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Romain Bardet
Romain Bardet
Foto: AFP

Bardet gelooft heilig in Tour-zege

17 JUL 2017 ANP

Romain Bardet is er van overtuigd dat hij de Tour de France kan winnen. De Fransman, die vorig jaar als tweede eindigde, moet in de slotweek 23 seconden zien goed te maken op klassementsleider Chris Froome en vijf tellen op Fabio Aru.

"We moeten onze sleutelmomenten uitkiezen, onze kans afwachten en het spel slim spelen'', zei Bardet, kopman van AG2R maandag tijdens de rustdag. Bardet denkt nog niet aan de tijdrit van zaterdag in Marseille, een discipline die hij minder onder de knie heeft dan Froome en de nummer vier van het klassement, Rigoberto Urán.

"Ik ben vooral bezig met de ritten door de Alpen. Ik ga ze benaderen zoals twee klassiekers, ik wil niet te veel rekenen. Alles staat dicht bij elkaar, dat besef ik meer dan ooit. De ploeg draait goed, en ik voel me goed. Ik ben sterker dan vorig jaar.''

Bardet vermoedt dat vooral de etappe van donderdag, met aankomst op de Col d'Izoard, doorslaggevend is. "Die twee Alpenritten zijn van groot belang. En ik denk dat de Tour beslist wordt op de Col d'Izoard. Voor mij is dat de sleuteletappe van deze Tour.''

De nummer drie van het klassement verontschuldigde zich op de rustdag ook nog voor het boegeroep van Franse wielerfans richting Froome in de etappe van zondag. 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%