Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Woensdag 23 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Ajax bereidt zich in Nice voor op de belangrijke wedstrijd in de voorronde van de Champions League.
Ajax bereidt zich in Nice voor op de belangrijke wedstrijd in de voorronde van de Champions League.
Foto: Hollandse Hoogte

Veltman: ’Geleerd van uitduels’

26 JUL 2017 Mike Verweij

Joël Veltman gaat ervan uit dat de Europa League-campagne van vorig seizoen een wijze les voor Ajax is geweest voor het treffen van vanavond met Nice. De Amsterdammers wonnen in de knock-outfase bij Legia Warschau, FC Kopenhagen, Schalke 04 en Olympique Lyon geen enkel uitduel. „Daar heb ik vanmiddag nog over zitten nadenken”, aldus de aanvoerder.

"Thuis voelt het alsof we een twaalfde man hebben, maar uit gaat het publiek van de tegenstander er ook achter staan. Daardoor kregen we het vaak lastig. Ik heb er met andere jongens over gesproken, durf het niet met honderd procent zekerheid te zeggen dat het nu niet gebeurt, maar ik denk echt dat we van afgelopen jaar hebben geleerd.”

Marcel Keizer sprak eerder van de moeilijkst denkbare tegenstander en prijst Nice. "Ik denk dat wij best wel een groot spelaandeel kunnen hebben als we ons eigen niveau halen. Maar Nice kan vanuit de omschakeling heel sterk voor de dag komen. Binnen drie, vier passes willen ze aan de andere kant zijn. Dus wij zullen moeten zorgen dat we de restverdediging goed voor elkaar hebben. Anders lopen we tegen counters aan”, zegt de trainer van Ajax in Frankrijk.

"Daarnaast hebben ze gewoon ook een goed voetballende ploeg, want ze zijn niet voor niets derde geworden achter AS Monaco en PSG, in een heel sterke competitie. Ze hadden tien punten meer dan nummer vier Olympique Lyon en die ploeg kennen we nog van de halve finale van vorig jaar in de Europa League.”

Lees/bekijk ook op telesport.nl:

Familie van Nouri maakt indruk op Keizer 'Wij zijn nog iedere dag met 'Appie' bezig'  Update Ajax namens familie: 'Nouri van intensive care af'

"Nee”, antwoordt Keizer op de vraag of hij het niet vervelend vindt dat zijn selectie nog niet op orde is. Vorig jaar haalde Ajax na de Champions League-zeperd bij FK Rostov pas Hakim Ziyech en was het leed in de competitie ook al geschied. "Volgens mij werkt het zo in voetballand. De transferperiode loopt tot 1 september en elke trainer heeft daarmee te maken. Misschien bij drie of vier clubs in de wereld is dat niet zo, maar bij de rest wel. Dus is het voor mij geen enkel probleem.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.9 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%