Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Woensdag 23 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Richarlison
Richarlison
Foto: Hollandse Hoogte

Overmars: 'Tot hier en niet verder'

01 AUG 2017

Ajax heeft op de Zuid-Amerikaanse transfermarkt alsnog misgegrepen in de poging om de jonge aanvaller Richarlison (20) voor 12 miljoen euro binnen te halen.

Ondanks een persoonlijk akkoord voor een contract voor vijf jaar. De Europa League-finalist speurt verder, ook weer in Brazilië. Wat is de motivatie om riskante miljoenenaankopen te doen en op de Zuid-Amerikaanse toer te gaan?

Ajax besloot ruim een jaar geleden het roer om te gooien en zich nadrukkelijk op de Zuid-Amerikaanse markt te richten. ,,We waren daar niet zo actief”, aldus directeur spelersbeleid Marc Overmars, die samen met de scouting constateerde dat elke topclub in Europa ’Zuid-Amerikaans gif’ in zijn elftal heeft. ,,Davinson Sanchez brengt bijvoorbeeld iets anders dan in de Eredivisie is te vinden.”

Maar zaken doen op dat continent is volgens de directeur niet makkelijk. ,,Het is een lastige markt, omdat veel spelers in handen van grote investeerders zijn. Brazilië is het moeilijkst, omdat ze daar per dag de spelregels veranderen. Maar voor ons is het dan: tot hier en niet verder”, doelt hij op het afketsen van de transfer van Richarlison.

Lees HIER het gehele artikel over zakendoen in Zuid-Amerika dat dinsdag in TELESPORT staat.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.9 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%