Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Woensdag 23 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Coach Marcel Keizer van Ajax en Lasse Schöne tijdens een persconferentie in aanloop naar de return in voorronde van de Champions League tegen OGC Nice.
Coach Marcel Keizer van Ajax en Lasse Schöne tijdens een persconferentie in aanloop naar de return in voorronde van de Champions League tegen OGC Nice.
Foto: ANP

Schöne voelt 'gelukkig' hete adem van jonkies

Vermoedelijke opstelling Ajax

02 AUG 2017

Lasse Schöne speelde uit tegen OGC Nice niet zijn beste wedstrijd in Ajax-dienst en werd – behoudens de laatste minuten – uitstekend vervangen door Frenkie de Jong. ,,Gelukkig wel, ja”, antwoordt de routinier op de vraag of de jonkies al in zijn nek hijgen.

,,We hebben zo veel talenten rondlopen dat het op een gegeven moment ook de bedoeling is dat ze op een groot podium aantreden”, zegt Schöne. ,,Concurrentie is alleen maar goed. Die maakt ons alleen maar beter en hoort bij een topclub.”

Lees ook op telesport.nl:
- Emotie moet even opzij bij Ajax
- Extra spanning op jonge spelers Ajax
- Ajax kan zegereeks uit gloriejaren evenaren

Eerbetoon in Nice van de Ajax-fans voor \'Appie\' Nouri
Eerbetoon in Nice van de Ajax-fans voor 'Appie' Nouri
Foto: ANP Pro Shots
 

De Deen kan de jongelingen nog goed bijbenen, vindt hij. ,,Ik kan ze makkelijk bijhouden en wil elke week spelen. Ook omdat ik veel voor dit team denk te kunnen betekenen.”

Iets waar Ajax-trainer Marcel Keizer het mee eens is. Want hoewel De Jong in Nice zijn bijzondere kwaliteiten toonde, werd Ajax met hem in de slotfase ook kwetsbaar, omdat hij niet of te laat terug verdedigde. Niet voor niets reageerde de trainer gevat toen hem werd gevraagd naar die zwakke slotminuten. ,,Dat kwam doordat ik Lasse had gewisseld.”

Opstelling

Net als Schöne lijkt ook Justin Kluivert – ondanks zijn zwakke beurt – niet voor zijn basisplaats te hoeven vrezen. ,,David Neres vond ik aan de bal aardig invallen. Hij is prima bezig op dit moment, maar het is ook zo dat er verdedigend wel iets moet worden gedaan en dat we daaraan sleutelen zijn. Dat is ook niet zo gek bij een jongen die iets meer problemen met de taal heeft dan Justin,”, aldus Keizer die Mitchell Dijks zoals verwacht aan de selectie heeft toegevoegd.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sanchez, De Ligt, Viergever; Van de Beek, Schöne, Ziyech; Kluivert, Dolberg, Younes.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.9 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%