Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Maandag 21 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Boom bekroont late aanval met zege en leiderstrui

11 AUG 2017

Lars Boom heeft de vijfde rit van de Binckbank Tour gewonnen. De Nederlander van Lotto-Jumbo ging solo over de streep na een rit over de Limburgse heuvels met start en finish in Sittard-Geleen. Boom nam de leiderstrui meteen ook over van de Zwitser Stefan Küng.

Lars Boom
Lars Boom
Foto: Hollandse Hoogte

Twee kilometer voor de streep verraste Boom een kleine kopgroep met de favorieten door er vandoor te gaan. De Slowaak Peter Sagan sprintte naar de tweede plaats, de Belg Greg Van Avermaet werd derde. Op de streep pakte Boom ook nog tien bonificatieseconden en nam meteen de leiderstrui over van de Zwitser Stefan Küng.

In het algemeen klassement heeft Boom nu twee seconden voorsprong op Sagan. Tom Dumoulin is de nummer drie. De Limburger heeft zijn zinnen gezet op de eindzege en heeft acht seconden goed te maken op Boom. Ook Tim Wellens, vierde op 19 seconden, staat nog in de buurt.

De rit, over tal van hellingen uit de Amstel Gold Race, kende een rustige aanloop. Zeven renners kwamen voorop, onder hen de Nederlander Elmar Reinders, de Tsjech Petr Vakoc en de Australiër Michael Hepburn. Die laatste twee hielden het het langst vol, maar de aanval van Sunweb had de voorsprong aanzienlijk teruggebracht. Vakoc was de enige van de vroege vluchters die er nog bij was toen in volle finale zestien man voorop overbleven. Daaruit probeerde eerst de Belg Sep Vanmarcke weg te rijden, gevolgd door Boom, die bij zijn tweede poging succes had.

Boom won de Eneco Tour, de voorganger van de BinckBank Tour, al in 2012.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.4 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 517.63
+ / - -0.39%