Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Maandag 21 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Henk Fraser
Henk Fraser
Foto: Hollandse Hoogte

Fraser dolblij met zijn fysiektrainer

11 AUG 2017

Vitesse trapt zaterdag tegen NAC Breda het nieuwe seizoen af met een compleet fitte selectie. Geen toeval, in de ogen van trainer Henk Fraser, die er de hand van zijn fysiektrainer Jurgen Seegers in herkent.

"Ik denk dat wij bij Vitesse een van de betere fysiektrainers hebben. Bij de bekerfinale hadden we ook iedereen fit. En dat was aan het einde van een lang seizoen. Als je na een voorbereiding van zeven behoorlijk zware weken ook weer iedereen fit hebt, dan zegt dat voldoende over de kwaliteiten van de fysiektrainer. Maar het zegt ook wat over de bereidheid van de jongens."

"Wij vangen een hoop op met krachttraining. Van de extra tijd die de spelers daarin moeten steken, worden ze af en toe wel gek, maar het is wel waar wij met z’n allen voor staan. Voetballers zijn niet alleen de nieuwe popsterren, maar het zijn ook de nieuwe atleten. En net als die atleten moeten ze heel erg fit zijn om het maximale uit hun kwaliteiten te halen. Een fitte selectie is een samenwerking tussen een uitstekende fysiektrainer en een groep, die bereid en gedisciplineerd is.” Seegers, die momenteel de cursus Coach Betaald Voetbal doorloopt voor het hoogste trainersdiploma, is bezig aan zijn tweede seizoen bij Vitesse en kwam vorig jaar over van Anderlecht.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!