Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Woensdag 16 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Ingmar de Vos
Ingmar de Vos
Foto: Persburo Jacob Melissen

Belg De Vos wordt IOC-lid

11 AUG 2017 ANP

De Belg Ingmar De Vos zal in september toetreden tot het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De voorzitter van de internationale paardensportbond FEI is een van de negen kandidaat-leden die bij het congres in de Peruaanse hoofdstad Lima (13-16 september) worden voorgesteld en normaal gesproken aangenomen. De Fransman Jean-Christophe Rolland gaat de internationale roeifederatie FISA vertegenwoordigen.

Het IOC laat weten kandidaten te hebben geselecteerd ,,die voldoen aan de vereiste vaardigheden en de ambitie hebben om de olympische beweging in de toekomst te versterken". Daartoe behoren niet FIFA-baas Gianni Infantino en Sebastian Coe, de voorzitter van de internationale atletiekfederatie IAAF.

Beiden werden voor het tweede jaar op rij gepasseerd, hoewel hun voorgangers wel vrijwel altijd ook IOC-lid waren. Infantino volgde Sepp Blatter op, die ten onder ging aan een corruptieschandaal. Coe's voorganger Lamine Diack wordt in Frankrijk beschuldigd van omkoping en verduistering. Blatter en Diack waren jarenlang IOC-lid, net als Blatters eveneens omstreden voorganger João Havelange.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
ZW2
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%