Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Woensdag 16 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Robin Haase
Robin Haase
Foto: EPA

Nederlander voor het eerst in halve finale

Primeur voor Haase na winst in Montreal

11 AUG 2017 ANP

Voor het eerst in zijn loopbaan staat tennisser Robin Haase zaterdag in de halve finale van een Masterstoernooi. De dertigjarige Hagenaar versloeg vrijdagavond de Argentijn Diego Schwartzman in de kwartfinale van het toernooi van Montreal: 4-6 6-3 6-3.

Haase debuteert mogelijk tegen Roger Federer in de halve finale van een groot toernooi. De Zwitserse winnaar van de Australian Open en Wimbledon dit seizoen staat vrijdagavond in de kwartfinale tegenover de Spaanse gravelspecialist Roberto Bautista.

Schwartzman staat op de wereldranglijst zestien plaatsen hoger dan Haase, maar wacht ook na vijf ontmoetingen nog op zijn eerste overwinning. De Argentijn nam in de eerste set een voorsprong van 4-2. Haase knokte zich naar 4-4 maar verloor vervolgens weer twee games op rij. In de tweede set leidde de beste tennisser van Nederland snel met 4-1. Hij verloor nog wel een opslagbeurt maar verzekerde zich toch van de derde set.

Haase was ook in de beslissende set de betere, al moest hij bij een voorsprong van 3-1 nog wel een service inleveren. Hij herstelde zich knap en bekroonde zijn tweede kwartfinale ooit op een Masterstoernooi wel met een zege. Vijf jaar geleden moest hij in de kwartfinale van het graveltoernooi van Monte Carlo zijn meerdere erkennen in Novak Djokovic.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
ZW2
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%