Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Woensdag 16 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Joost Luiten
Joost Luiten
Foto: AFP

Luiten na tweede ronde klaar bij laatste major

12 AUG 2017

Joost Luiten is er bij de laatste major van dit jaar niet in geslaagd de derde ronde te halen. De Nederlandse golfer ging de tweede dag op de US PGA Championship in Charlotte (North Carolina) rond in 73 slagen. Donderdag had Luiten 76 slagen nodig. Met 149 haalde de Bleiswijker de cut, die was vastgesteld op 147 slagen, niet.

"Ik heb in de tweede ronde genoeg kansen gehad, maar ze niet benut. Het is heel teleurstellend om de cut te missen in een major, maar ik merk gelukkig wel dat mijn lange spel weer steeds iets beter wordt. Ik heb op een heel erg lastige baan veel goede ballen geslagen. Dat is positief, maar nu overheerst natuurlijk de teleurstelling", aldus Luiten, die donderdag een hole-in-one noteerde.

De Amerikaan Kevin Kisner en de Japanner Hideki Matsuyama delen halverwege het toernooi de leiding. De twee golfers staan op 134 slagen, acht onder par. De Australiër Jason Day volgt op twee slagen achterstand. Day won het US PGA Championship twee jaar terug. Dat was, voor de nu 29-jarige golfer, zijn eerste zege in een major.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
ZW2
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%