Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Woensdag 16 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Denis Shapovalov is door het dolle na zijn winst op Adrian Mannarino.
Denis Shapovalov is door het dolle na zijn winst op Adrian Mannarino.
Foto: EPA

'Ongelooflijk, ik heb hier geen woorden voor'

Veelbesproken Canadees stunt in Montreal

12 AUG 2017 ANP

Denis Shapovalov heeft bij het tennistoernooi van Montreal voor een bijzondere prestatie gezorgd. De 18-jarige Canadees bereikte de halve eindstrijd en is daarmee de jongste tennisser ooit die bij zo'n groot toernooi (Masters 1000) de laatste vier haalt.

Shapovalov kreeg als thuisspeler van de organisatie een wildcard. In de tweede ronde won hij verrassend van de Argentijn Juan Martin del Potro, en daarna schakelde hij ook de Spaanse toptennisser Rafael Nadal uit. Vrijdag zette Shapovalov zijn zegereeks in de kwartfinale voort tegen de Fransman Adrian Mannarino: 2-6 6-3 6-4.

Haase

In de halve eindstrijd stuit de huidige nummer 143 van de wereld op de Duitser Alexander Zverev, die in zijn kwartfinale afrekende met de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson: 7-5 6-4. De Nederlander Robin Haase neemt het in de andere halve finale op tegen de Zwitser Roger Federer.

"Ik heb hier geen woorden voor. Dit is ongelooflijk", aldus Shapovalov, die vorig jaar op Wimbledon het juniorentoernooi op zijn naam schreef. In het profcircuit kreeg de tiener in februari bekendheid, maar niet op de manier waarop hij hoopte. In de Daviscupontmoeting met Groot-Brittannië sloeg Shapovalov uit frustratie een bal hard weg.

Gefrustreerd

Tot zijn schrik vloog de bal recht in het gezicht van de Franse tennisscheidsrechter Arnaud Gabas, die bij terugkeer in eigen land een röntgenfoto liet maken. Daaruit bleek dat een botje onder zijn linkeroog was gebroken. Een operatie was noodzakelijk om de breuk te herstellen. Shapovalov werd gediskwalificeerd voor zijn gefrustreerde uithaal en kreeg een boete van 6500 euro.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
ZW2
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%