Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Woensdag 16 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Phillip Cocu staat met PSV voor een aardige krachtproef tegen AZ.
Phillip Cocu staat met PSV voor een aardige krachtproef tegen AZ.
Foto: Pro Shots

Cocu: 'Ik ben overtuigd van mijn kwaliteiten'

12 AUG 2017

PSV heeft zich nog voor de start van de competitie in een ingewikkelde spagaat gemanoeuvreerd. En het is maar de vraag hoe snel de Eindhovenaren weer rechtop staan. Trainer Phillip Cocu weet als geen ander dat zijn elftal snel resultaat nodig heeft, te beginnen vanavond tegen AZ.

De coach wijst er tegelijkertijd ook op dat zijn sterk veranderde en nog incomplete selectie tijd nodig heeft. En laat het begrip ’tijd’ in de top nu vaak een relatieve betekenis hebben. Cocu krijgt van de clubleiding van PSV de ruimte om een nieuwe kampioensploeg te bouwen, maar de gênante uitschakeling in de Europa League heeft ervoor gezorgd dat de druk in recordtempo is toegenomen. De 23-voudig landskampioen staat na een teleurstellend seizoen nu al onder hoogspanning.

De eliminatie door het nietige NK Osijek resulteerde in genoeg praatsessies, bij spelers onderling en in overleg met de technische staf. "We zijn kritisch naar elkaar geweest, zoals ik dat ook naar mezelf ben. En ik ben overtuigd van het team dat er staat, en van mijn kwaliteiten als coach”, aldus Cocu, die gezien zijn rijke spelersloopbaan en moeizame start als PSV-coach wel vaker in deze situatie heeft gezeten.

Hiërarchie

"Er zijn na de blamage in Europa wel dingen veranderd, ja. Dat gaat om details, om accenten. De manier van werken gaan we na één tegenslag niet opeens overboord gooien. De spelersgroep is deze zomer gewijzigd, net zoals de hiërarchie binnen het team. Dan zal je toch face-to-face met elkaar moeten bespreken hoe je zaken aanpakt. Wat stralen we uit, hoe reageren we op elkaar? Daar moeten wij nog stappen in zetten.”

Lees het hele verhaal over Phillip Cocu en PSV in de premiumeditie van De Telegraaf/Telesport van zaterdag 12 augustus.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
ZW2
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%