Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Woensdag 16 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Tweede startrij voor Bo Bendsneyder
Tweede startrij voor Bo Bendsneyder
Foto: EPA

Tweede startrij voor Bo Bendsneyder

12 AUG 2017

Bo Bendsneyder begint morgen vanaf de tweede startrij aan de Moto3-race van de Nerogiardini Motorrad Grand Prix von Österreich. De 18-jarige Rotterdammer klokte in Spielberg de zesde tijd in de kwalificatie waarin maar liefst 22 rijders binnen de seconde finishten van de Argentijnse polewinnaar Gabriel Rodrigo (1.36,503).

Waar het Red Bull KTM-team van Aki Ajo het op de Red Bull Ring alleen van Bendsneyder moest hebben behaalde RBA BOE Racing Team een dubbel succes. Rodrigo’s Spaanse teamgenoot Juanfran Guevara zette de tweede snelste tijd op de klokken. Na het duo eindigden de drie Honda-rijders Aron Canet, Enea Bastianini en John McPhee. WK-leider Joan Mir moet echter met zijn Honda-machine vanaf P10 beginnen.

Bendsneyder kwam evenals een week geleden in Brno sterk voor de dag. De KTM-coureur was tot een minuut voordat de zwart-wit geblokte vlag viel kandidaat voor de pole. “Ik wist dat ik mijn tijd nog moest aanscherpen om de pole te pakken, maar ik kreeg in de slotfase van iemand een beuk en daardoor kon ik mijn tijd niet verbeteren. Ik ben toch tevreden. Ik heb er in alle sessies goed bij gezeten en de pace is gewoon goed”, vertelde Bendsneyder die wellicht aan zijn laatste Moto3-seizoen bezig is. Zijn manager Arie Molenaar die met zijn motorbedrijf ook op de helm van de coureur staat, hoopt zijn pupil bij een Moto2-team onder te brengen. KTM-sportbaas Pit Beirer vertelde dat KTM de Nederlander zal blijven steunen, of dat weer in de Moto3 of mogelijk Moto2 zal zijn.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
ZW2
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%