Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Woensdag 16 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Frank de Boer begint belabberd aan zijn Premier League-avontuur
Frank de Boer begint belabberd aan zijn Premier League-avontuur
Foto: Reuters

Crystal Palace pijnlijk onderuit bij debuut Nederlanders

Afschuwelijk begin De Boer, Klaassen dankt Rooney

12 AUG 2017

Frank de Boer heeft een valse start beleefd als trainer van Crystal Palace. Tegen promovendus Huddersfield Town gingen de Londenaren op het eigen Selhurst Park hard onderuit: 0-3. 

De Boer stelde liefst drie Nederlanders op tijdens zijn officiële vuurdoop in Engeland. Jairo Riedewald maakte met Timothy Fosu-Mensah en Patrick van Aanholt deel uit van de Palace-defensie. Tegen Huddersfield Town, dat eind mei ten koste van Jaap Stam en Reading promotie naar de Premier League afdwong, ging het al snel mis. In een tijdsbestek van drie minuten (tussen de 23e en 26e minuut) liepen de bezoekers uit naar een 0-2 voorsprong door Joel Ward (eigen doelpunt) en Steve Mounie.

Bij die tweede treffer zag Riedewald er niet goed uit. De ex-Ajacied liet zich in de lucht verrassen door Mounié, die hard raak kopte. Na rust werd het allemaal nog erger voor De Boer en consorten, toen Mounié zijn tweede doelpunt maakte en de eindstand op 0-3 bepaalde.

Klaassen
Davy Klaassen beleefde een beter Premier League-debuut. In de thuiswedstrijd tegen Stoke City liet manager Ronald Koeman hem in de basis starten bij Everton. Dat gold ook voor Wayne Rooney, die deze zomer terugkeerde op het oude nest en kort voor rust de score opende tegen het team van Erik Pieters. Zijn doelpunt kort voor rust was goud waard voor Everton. Klaassen werd na een uur gewisseld.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
ZW2
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%