Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Vrijdag 18 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
VVV juicht na een treffer tegen Sparta
VVV juicht na een treffer tegen Sparta
Foto: ANP Pro Shots

Limburgers op weg geholpen door fout Kortsmit

VVV viert Eredivisie-terugkeer met zege op Sparta

12 AUG 2017

VVV-Venlo heeft zijn rentree op het hoogste voetbalniveau opgeluisterd met een ruimte overwinning. Tegen Sparta Rotterdam werden de Limburgers kort voor rust in het zadel geholpen door doelman Roy Kortsmit en werd de score in de tweede helft uitgebreid: 3-0.

VVV en Sparta, twee ploegen die elkaar twee jaar geleden nog tegenkwamen in de Jupiler League, vechten dit seizoen gezamenlijk om handhaving in de Eredivisie. Daarom was dit duel tussen beide concurrenten nu al belangrijk. Beide teams kregen in de beginfase mogelijkheden. Ryan Sanusi zorgde met een schot net naast voor het eerste Rotterdamse gevaar, waarna Michel Breuer ternauwernood een inzet van Tarik Tissoudali van de lijn wist te halen. 

Ook de nieuwe Sparta-spits Dalibor Volas liet zich voor het eerst zien. Zijn kopbal belandde echter op deklat. Kort voor rust was het aan de andere kant wel raak, al mocht Sparta-doelman Kortsmit zich dat aanrekenen. De doelman blunderde bij een afstandsschot van Clint Leemans, waardoor VVV met een voorsprong de kleedkamer opzocht.

Foto: ANP Pro Shots

Na drie minuten in de tweede helft moest Kortsmit zich nogmaals gewonnen geven, al was hij ditmaal kansloos op de inzet van Tissoudali (2-0). De wedstrijd was daarmee gespeeld. Sparta eindigde het duel kort voor tijd met tien man, nadat Julian Chabot twee keer geel zag. Vito van Crooy maakte er in blessuretijd met een subtiel stiftje zelfs nog 3-0 van, waardoor de ploeg van Maurice Steijn een droomstart kent in de Eredivisie. 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.5 °C
ZZW3
Beurs AEX
AEX 523.71
+ / - -0.41%