Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Vrijdag 22 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Bryan Linssen tekent voor de 2-0 tegen NAC
Bryan Linssen tekent voor de 2-0 tegen NAC
Foto: ANP Pro Shots

Bekerwinnaar begint overtuigend in de Eredivisie

Vitesse al na half uur klaar met NAC Breda

12 AUG 2017

Vitesse heeft zaterdagavond slechts een half uur nodig gehad om NAC Breda over de knie te leggen. De Arnhemmers waren een maatje te groot voor de Brabantse promovendus: 4-1.

Vitesse maakte vorige week al een goede indruk in het na strafschoppen verloren Johan Cruijff Schaal-duel met Feyenoord en ging ook nu goed van start. Het waren de nieuwelingen die de ploeg van trainer Henk Fraser op sleeptouw namen. Al na drie minuten tikte Thomas Bruns van dichtbij de 1-0 binnen, waarna het na twintig minuten de beurt was aan Bryan Linssen. NAC kreeg de bal niet weg, waarna Linssen van dichtbij hard binnen schoot. 

Na een half uur had ook Tim Matavz zijn eerste competitietreffer te pakken. De Sloveen, die deze week met Luc Castaignos een direct concurrent aangetrokken zag worden, kopte de 3-0 tegen de touwen. 

Foto: Hollandse Hoogte

NAC-coach Stijn Vreven had genoeg gezien en wisselde in de rust Arno Verschueren en Giovanni Korte voor Paolo Fernandes en Karol Mets. Twintig minuten voor tijd deden de Brabanders wat terug namens Thierry Ambrose, die de bal fraai over Remko Pasveer kopte (3-1). Meer dan een eretreffer zou het niet zijn, want Milot Rashica tekende niet veel later voor de 4-1. De aanvaller was het eindstation van een snelle counter. Vitesse staat door de ruime zege voor minimaal een dag op doelsaldo bovenaan in de Eredivisie.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!