Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Vrijdag 22 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Joel Veltman in duel (r.)
Joel Veltman in duel (r.)
Foto: ANP Pro Shots

Ajax-aanvoerder noemt ploeg 'naïef'

Veltman beleeft déjà vu-moment: 'Dat is doodzonde'

12 AUG 2017

Joël Veltman hoopt niet dat de nederlaag van Ajax bij Heracles Almelo (2-1) net zulke desastreuze gevolgen heeft als de slechte seizoensstart van vorig jaar. Toen lieten de Amsterdammers punten liggen tegen Roda JC (2-2) en Willem II (1-2).

Die averij brak Ajax aan het einde van het seizoen op in de titelstrijd. Ook nu ging het vroeg in het seizoen mis voor de Amsterdamse ploeg, die verrassend verloor in Almelo. "Of dit ons ook zou kunnen opbreken? Ja, dat kun je wel zeggen", verzuchtte Veltman in gesprek met FOX Sports. "Toen was het tegen Roda en Willem II, nu verlies je hier op het laatst met 2-1. Dat is doodzonde."

Veltman noemt Ajax 'naïef' nadat het op voorsprong kwam dankzij Hakim Ziyech. "Dan spelen we uit onze organisatie en krijgen we twee countergoals om de oren."

Ajax moest het stellen zonder Davinson Sanchez, die vanwege transferperikelen in Amsterdam achterbleef. "Op een gegeven moment merk je wel dat zijn kleding er niet hangt in kleedkamer. Dan weet je wel hoe laat het is. Dan is 1 plus 1 nog altijd 2. We dachten dat het geruchten waren."

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!