Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Donderdag 17 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Klaas-Jan Huntelaar verwacht dat het snel beter gaat met Ajax.
Klaas-Jan Huntelaar verwacht dat het snel beter gaat met Ajax.
Foto: Hollandse Hoogte

Huntelaar: 'Verwacht dat het snel beter wordt'

13 AUG 2017

Klaas-Jan Huntelaar kwam met de nodige verwachtingen terug bij Ajax, maar de Amsterdammers hebben het zoet van een overwinning nog altijd niet geproefd in het nieuwe seizoen. Na de twee gelijke spelen (en uitschakeling) tegen OGC Nice in de derde voorronde van de Champions League, eindigde ook de competitiestart bij Heracles Almelo (2-1) in een deceptie.

"We wilden winnen, en het ligt aan onszelf dat we dat niet gedaan hebben", stak de in Almelo nota bene jarige Huntelaar (34) de hand bij Fox Sports in eigen boezem. Ajax verspeelde in Almelo een 1-0 voorsprong. "We moeten hard werken en zorgen dat het snel beter wordt. Die verwachting heb ik wel, ja."

Twee kansen

De een kwartier voor tijd voor Lasse Schöne ingevallen aanvaller kreeg zelf nog twee mogelijkheden op de gelijkmaker. "De eerste schoot ik met links snel uit de draai richting de lange hoek, maar die was niet ver genoeg. De tweede (rebound na een vrije trap van Hakim Ziyech, red.) was wat lastiger. De bal kwam aan de zijkant van mij en ik wilde hem eigenlijk met de voet nemen, maar dat ging niet waardoor ik hem probeerde terug te koppen." Tevergeefs, want de poging van de spits eindigde naast het doel van Bram Castro.

Huntelaar beaamde dat de transferperikelen rond Davinson Sanchez de voorbereiding van Ajax enigzins in de war schopte. "Dat is niet ideaal natuurlijk, want we kregen het op de dag van de wedstrijd te horen. Maar toch moet je je daar niet door laten afleiden. De wedstrijd is leidend."

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.6 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 525.75
+ / - -0.03%