Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Donderdag 17 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Ronald Koeman wint met Everton van Stoke City.
Ronald Koeman wint met Everton van Stoke City.
Foto: Reuters

Koeman heeft 'plaaggeest Oranje' bijna binnen

13 AUG 2017

Ronald Koeman lijkt spoedig een nieuwe aanwinst te kunnen begroeten. Gylfi Sigurdsson, een IJslandse aanvallende middenvelder, is op weg van Swansea City naar Goodison Park.

Sigurdsson (27) maakte zaterdag al geen deel meer uit van de selectie van Swansea, dat de competitie opende met een doelpuntloos gelijkspel op bezoek bij Southampton.

Verstandig

"De clubs hebben nog geen akkoord over de transfersom, maar dat is niet ver weg meer", aldus Swansea-manager Paul Clement in de Mail Online. "Als hij in het duel met Southampton geblesseerd zou zijn geraakt, was er sowieso geen deal geweest", verklaarde de manager de afwezigheid van Sigurdsson tijdens het bezoek aan het St. Mary's Stadium. "De beslissing om hem niet te laten spelen was er eentje tussen mij, hem en de club en het was het verstandigste dat we konden doen", zegt Clement.

Everton zou volgens de Engelse krant zo'n 45 miljoen euro voor Sigurdsson over hebben, maar Swansea lijkt meer dan 50 miljoen euro voor de IJslander te willen peuren. De formatie van Ronald Koeman was zaterdag met 1-0 te sterk voor Stoke City.

Foto: Hollandse Hoogte

Sigurdsson is geen onbekende in Nederland. Tijdens de kwalificatiereeks voor het EK in 2016 scoorde hij zowel tijdens het verloren duel in Reykjavik (2-0) als in Amsterdam (0-1) uit een strafschop.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.9 °C
Z4
Beurs AEX
AEX 525.42
+ / - -0.09%