Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Donderdag 17 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Kevin Kisner
Kevin Kisner
Foto: AFP

Amerikaan gaat slotronde PGA Championship in als leider

Kisner 'klaar voor gevecht' op slotdag

13 AUG 2017 ANP

De Amerikaanse golfer Kevin Kisner gaat zondag als leider de slotronde in van het PGA Championship, de laatste major van dit jaar. Kisner was in de derde ronde goed voor een ronde van 72, 1 boven par. Hij houdt daarmee zijn landgenoot Chris Stroud en de Japanner Hideki Matsuyama één slag achter zich: 206 tegen 207.

Kisners voorsprong had groter kunnen zijn, ware het niet dat hij op de Quail Hollow golfbaan in het Amerikaanse Charlotte op de drie laatste holes een dubbele bogey en een bogey op zijn kaart moest schrijven. Zo sloeg hij op de zestiende hole de bal bij zijn tweede slag in het water, waarna hij met een strafslag en een gemiste putt twee slagen verloor. "Ik heb verzuimd afstand te nemen van een aantal concurrenten", mopperde Kisner. "Het wordt een gevecht op de slotdag, maar ik ben er klaar voor.''

Luiten

Matsuyama, na de tweede ronde nog medekoploper, had zaterdag 73 slagen nodig. De nummer 3 op de wereldranglijst, die vorige week het Bridgestone Invitational won, moet nu de tweede plaats delen met Stroud. Daarna volgen de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen en de Amerikaan Justin Thomas. Joost Luiten haalde vrijdag de cut niet.

De Australiër Jason Day, winnaar in 2015 en vorig jaar tweede, had een slechte dag met een ronde van 77 slagen. Day, die op de laatste hole een quadruple-bogey had, zakte van de derde naar de zestiende plaats.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.5 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - 0.0%