Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Maandag 21 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Mustafa Saymak juicht nadat hij PEC Zwolle op 3-2 heeft gezet.
Mustafa Saymak juicht nadat hij PEC Zwolle op 3-2 heeft gezet.
Foto: Hollandse Hoogte

Van 't Schip pakt eerste driepunter tegen Roda JC

PEC start met zege in foutenfestival

13 AUG 2017

John van 't Schip is bij PEC Zwolle begonnen met een knotsgekke overwinning. In een enerverend duel in het IJsseldelta Stadion werd Roda JC met 4-2 verslagen.

De vermakelijke wedstrijd ging negentig minuten lang alle kanten op. De Zwolse verdediging was voor rust los zand, en het was aan de Limburgse bezoekers te wijten dat ze daar voor rust maar één keer van profiteerden. Simon Gustafson strafte een verkeerde terugspeelbal van Mustafa Saymak af, door beheerst de openingstreffer langs Diederik Boer te schuiven. 

Kolderiek

Daarvoor had de Belg Jorn Vancamp de score al kunnen openen, maar de spits stuitte op de doelman. Dieptepunt in het Zwolse verdedigingswerk was een kolderieke hakbal van Philippe Sandler, die een vier-tegen-twee situatie inleidde die Roda verzuimde uit te spelen.

De formatie van Van 't Schip had evengoed veel kansen om ook zelf te scoren. Piotr Parzyszek bediende Saymak op maat, maar de hakbal van de middenvelder strandde op de voet van Chris Kum in de doelmond. Ook Bram van Polen kreeg een prima kans, maar de linksback liftte de bal net voorlangs. Op slag van rust knikte Dirk Marcellis de gelijkmaker binnen, uit een corner van Younes Namli.

Strafschop

Via een eigen goal van de ingevallen Adil Auassar kwam PEC kort na rust op voorsprong, maar door een benutte strafschop van Gustafson (Mikhail Rosheuvel werd neergelegd door Van Polen) kwam Roda weer langszij. Op een lob van Saymak en een van richting veranderd schot van Van Polen hadden de bezoekers echter geen antwoord meer.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.4 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 517.91
+ / - -0.33%