Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Donderdag 24 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Tom Dumoulin
Tom Dumoulin
Foto: Telesport

Dumoulin pakt eindzege in BinckBank Tour

13 AUG 2017

Tom Dumoulin heeft op de slotdag van de BinckBank Tour zijn leidende positie weten te behouden. De aanvankelijk minieme voorsprong op zijn belangrijkste concurrent Tim Wellens bleef overeind. Daarmee sloot de 26-jarige Limburger de meerdaagse rittenkoers door Nederland en België als winnaar af. De dagzege ging naar de Belg Jasper Stuyven.

De benen van Dumoulin waren op de laatste dag ijzersterk. In de laatste etappe eindigde op de slotklim zelfs als derde. In de sprint achter winnaar Stuyven werd hij alleen geklopt door Phillippe Gilbert, maar bleef hij bijvoorbeeld Peter Sagan voor.

Wellens beleefde een slecht slotstuk. Zijn achterstand op Dumoulin was slechts vier seconden, maar uiteindelijk moest hij in het algemeen klassement toch zeventien tellen toegeven. Dumoulin is de opvolger van Niki Terpstra die de koers vorig jaar, toen nog onder de naam Eneco Tour, won. "We hadden alles onder controle en gelukkig waren mijn benen vandaag goed", reageerde Dumoulin direct na zijn eindzege.

Eerder dit seizoen schreef Dumoulin al Nederlandse wielergeschiedenis door de Giro d'Italia te winnen. Het laatste hoofddoel van dit jaar volgt in september, wanneer hij tijdens de WK wielrennen vol inzet op de wereldtitel bij het tijdrijden.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.0 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%