Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Donderdag 24 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
De Feyenoord-spelers vieren feest na de treffer van Berghuis
De Feyenoord-spelers vieren feest na de treffer van Berghuis
Foto: Hollandse Hoogte

Rotterdammers profiteren van uitglijder Ajax

Kampioen Feyenoord maakt geen fout tegen FC Twente

13 AUG 2017

Titelverdediger Feyenoord heeft zich in De Kuip in de tweede helft ontdaan van FC Twente. Steven Berghuis schonk de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst de nipte zege in De Kuip (2-1).

Feyenoord wist dat het bij een zege op FC Twente direct al afstand kon nemen van Ajax, dat zaterdag verrassend onderuit ging bij Heracles Almelo (2-1). In de uitverkochte Kuip kwam de kampioen na een ietwat weifelend begin dan ook vrij snel op voorsprong. Na 23 minuten bereikte Jean-Paul Boëtius met een lage voorzet Nicolai Jørgensen, die goed voor zijn man kwam en simpel afrondde: 1-0.

Daarmee ging Jørgensen verder met waar hij vorig seizoen zoveel indruk maakte: scoren. De Deen, die zich met 21 doelpunten tot Eredivisie-topscorer kroonde, zag tien minuten na zijn treffer hoe FC Twente op fraaie wijze langszij kwam. Een prachtig gedrukt schot van Fredrik Jansen was Justin Bijlow te machtig: 1-1. Bijlow verdedigde het Feyenoord-doel, omdat Brad Jones niet fit genoeg werd bevonden.

Lees ook op telesport.nl:
- Van Bronckhorst: 'Sommige dingen moeten beter'
- Feyenoord-debutant gaat heerlijke avond tegemoet

Foto: Hollandse Hoogte

In de tweede helft probeerde Feyenoord het tempo te verhogen. Jens Toornstra kreeg een goede mogelijkheid om zijn eerste competitietreffer aan te tekenen, maar Twente-goalie Jorn Brondeel redde. Na een uur was de doelman echter kansloos. Uit een scherp aangesneden vrije trap van Toornstra kopte Berghuis raak: 2-1.

Feyenoord kwam daarna lange tijd niet meer in de problemen, maar vlak voor het einde zat de schrik er goed in bij de Rotterdamse aanhang toen invaller Isaac Buckley-Ricketts plotseling opdook voor Bijlow. De debutant schoot echter wild over, waardoor Feyenoord ontsnapte. In navolging van PSV begint de ploeg van Van Bronckhorst zodoende met een nipte zege aan het nieuwe seizoen. 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.0 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%