Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Woensdag 16 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Morten Thorsby in duel met Etiënne Reijnen van FC Groningen.
Morten Thorsby in duel met Etiënne Reijnen van FC Groningen.
Foto: ANP Pro Shots

Doelpuntenregen in spectaculaire derby

13 AUG 2017

FC Groningen en sc Heerenveen staan na de eerste speelronde van de Eredivisie allebei op één punt. In de Euroborg draaide de derby van het noorden uit op een spectaculair gelijkspel: 3-3. 

In de eerste helft was het sc Heerenveen dat de doelpunten voor zijn rekening nam. Morten Thorsby opende de score al vroeg in het duel. In de zesde minuut kopte hij de bal achter Sergio Padt. Doelman Warner Hahn juichte na de goal zo hard dat hij een blessure opliep en gewisseld moest worden. 

Reza Ghoochannejhad zette de Friezen vijf minuten voor rust op 0-2. De Iraanse spits gleed een voorzet van Denzel Dumfries binnen. 

In de tweede helft knokte FC Groningen zich terug. Al na acht minuten spelen lag de aansluitingstreffer in de touwen. Lars Veldwijk, de nieuwe spits van de groen-witten, speelde enkele tegenstanders uit voor hij raak schoot. 

Een rake strafschop van Mimoun Mahi zorgde in de 83e minuut voor dolle vreugde in de Euroborg, maar die was van korte duur. Thorsby maakte vlak na de gelijkmaker zijn tweede en de derde voor Heerenveen: 2-3. 

De Friezen dachten dit maal de genadeklap te hebben uitgedeeld, maar opnieuw legde Pol van Boekel de bal op de stip. Opnieuw verschalkte Mahi de ingevallen Wouter van der Steen, waardoor de vermakelijke derby van het noorden in een gelijkspel eindigde.

Bij Telesport mist u dit seizoen niets van de Eredivisie. Bekijk de samenvattingen van alle duels via telesport.nl.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.8 °C
ZZW3
Beurs AEX
AEX 525.9
+ / - +0.62%