Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Maandag 25 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Klaas-Jan Huntelaar kopt de 1-0 tegen FC Groningen tegen de touwen.
Klaas-Jan Huntelaar kopt de 1-0 tegen FC Groningen tegen de touwen.
Foto: WIJNBERGEN, MATTY VAN

Spits scoort en laat jeugdig Ajax beter voetballen door enorme arbeid

Huntelaar 'doet huiswerk': 'Moest wel wat te vertellen hebben'

21 AUG 2017 Mike Verweij

In zijn 150ste Eredivisie-duel wees Klaas-Jan Huntelaar Ajax de weg tegen FC Groningen (3-1). Met zijn 34 jaar toonde de spits met een fraaie treffer en enorme werklust aan nog altijd gretig te zijn en zich niet zomaar neer te leggen bij een bijrol in Amsterdam. 

Huntelaar onderstreepte dat ’belangrijk zijn in de kleedkamer’ een loze kreet is. "Natuurlijk kan ik mijn ervaring doorgeven. Maar mijn prestatie op het veld is het belangrijkste”, aldus Huntelaar.

De 76-voudig international zei bij zijn presentatie al dat hij niet naar Amsterdam was teruggekomen om uit te buiken en toonde dat tegen de Groningers, die voor de wedstrijd bij het oprijden van de fly-over van de ArenA al met de witte vlag zwaaiden. Huntelaar was – op zijn Amsterdams gezegd – het klootzakkie dat het elftal brave schooljongens na de uitschakeling door Nice en de nederlagen tegen Heracles Almelo en Rosenborg BK nodig had.

"Mijn laatste basisplaats voor Ajax was op 9 november 2008 tegen Sparta. Ik scoorde en raakte in de 38e minuut geblesseerd aan mijn enkel, waardoor het onbewust al mijn afscheidswedstrijd was. Ja, ik heb mijn huiswerk goed gedaan, want ik moest wel wat te vertellen hebben”, lachte de routinier die een dag voor het thuisduel hoorde dat hij in de basis Kasper Dolberg verving.

"Of dat een verrassing was? Nee, ik ging trainen, focuste me en de trainer vertelde dat ik zou starten. Iedereen moet het altijd laten zien en dat begint op de training.” Marcel Keizer verklaarde zijn keuze door te stellen dat Huntelaar vanaf dag één prima trainde. Voor de routinier niets bijzonders. "Ik probeer altijd een gretige indruk te maken.”

 

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.8 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%