Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Woensdag 20 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Spuugt Jürgen Locadia richting zijn tegenstander Denzel Dumfries?
Spuugt Jürgen Locadia richting zijn tegenstander Denzel Dumfries?
Foto: Screenshot FOX Sports

Aanvallende zorgen PSV richting topper tegen Feyenoord

Ook Locadia moet vrezen voor schorsing

11 SEP 2017 ANP

De aanklager betaald voetbal onderzoekt of Jürgen Locadia zondag heeft gespuugd richting zijn tegenstander Denzel Dumfries van sc Heerenveen. Hij maakt volgens de KNVB dinsdag bekend of de spits van PSV in zijn ogen geschorst moet worden.

Zo dreigt PSV zondag tijdens de topper tegen kampioen Feyenoord nog een aanvaller te moeten missen. PSV ging maandag al niet akkoord met het voorstel van een schorsing van drie duels, waarvan één voorwaardelijk, dat de aanklager deed aan aanvaller Hirving Lozano. Dat betekent dat die zaak donderdag wordt behandeld door de tuchtcommissie.

Lozano kreeg zondag in de door PSV met 2-0 verloren uitwedstrijd tegen sc Heerenveen tegen het einde van de eerste helft een directe rode kaart na een overtreding op Dumfries. Volgens de aanklager was sprake van 'ernstig gemeen spel'.

Als de tuchtcommissie ook vindt dat Lozano een straf verdient, dan kan hij nog naar de commissie van beroep. Lozano mist dan sowieso wel de wedstrijd tegen Feyenoord. PSV speelt op 21 september een bekerduel tegen de amateurs van SDS Putten en gaat drie dagen later op bezoek bij FC Utrecht.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.8 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - -0.12%