Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Woensdag 20 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Frank de Boer na vier verloren duels in de Premier League op straat gezet
Frank de Boer na vier verloren duels in de Premier League op straat gezet
Foto: AFP

'De Boer moet kritischer zijn'

12 SEP 2017

Het tweede opeenvolgende ontslag van Frank de Boer, die als succescoach bekend stond bij Ajax, maakt duidelijk hoe kwetsbaar een voetbaltrainer is. De oud-international van Oranje heeft in Londen, samen met zijn assistent Orlando Trustfull, de koffers gepakt.

Hoe moet het verder met de 47-jarige coach na zijn ontslag bij Internazionale na 85 dagen en Crystal Palace na 77 dagen afgelopen jaar? TELESPORT sprak met Han Berger (voorzitter Coaches Betaald Voetbal), Tonny Bruins Slot (voormalig rechterhand bij Ajax) en John Heitinga (voormalig teamgenoot en international onder De Boer). 

Bij Berger gingen in de voorbereiding al de alarmbellen af, toen hij hoorde dat De Boer bij Crystal Palace de speelstijl drastisch moest veranderen. "Als er nu één club is waar het kick and rush in het dna zit opgesloten, dan is het Palace. En dan had hij Sam Allardyce als voorganger. De eis om ander voetbal te gaan spelen, zonder dat je er de spelers bij krijgt, is een extra valkuil geweest."

De vraag die Frank zich moet stellen, vindt Berger, is of je 'ja' moet zeggen tegen aanbiedingen van dergelijke clubs. "Het risico was hier vooraf groot. Frank is een prima kerel, maar dit is wel killing voor je carrière."

Lees HIER het gehele artikel dat dinsdag in TELESPORT te lezen is.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.8 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - -0.12%