Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Woensdag 20 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Richard Krajicek blijft ook actief als toernooidirecteur van het ABN AMRO-toernooi.
Richard Krajicek blijft ook actief als toernooidirecteur van het ABN AMRO-toernooi.
Foto: ANP

'Met hem gaan er veel deuren voor mij open'

Krajicek gaat Nederlands talent trainen

12 SEP 2017

Richard Krajicek heeft een nieuwe pupil gevonden. De Wimbledon-winnaar gaat het Nederlandse talent Tim van Rijthoven trainen en coachen.

"Als mentor via een talentenprogramma volg en adviseer ik Tim al een aantal jaren. Hij is een getalenteerde speler met een paar hele sterke wapens. Ik heb erg veel zin om met hem aan de slag te gaan en hem te helpen de volgende stappen in zijn carrière te zetten", aldus Krajicek, die eerder samenwerkte met toppers als Stanislas Wawrinka en Milos Raonic.

Foto: Hollandse Hoogte

Van Rijthoven kwam dit seizoen weinig in actie vanwege een polsblessure. Krajicek gaat de 20-jarige tennissers helpen tijdens trainingen en wordt ook verantwoordelijk voor de begeleiding bij buitenlandse wedstrijden.

"Ik ben enorm vereerd dat Richard met mij wil werken. Hij heeft erg veel wedstrijdervaring en met hem gaan er veel deuren open voor mij. Ik heb de afgelopen jaren weinig gespeeld door blessures. Daarom ben ik ontzettend blij dat iemand als Richard nog steeds een goede tennisser in mij ziet en met mij aan de slag wil." 

Krajicek en Van Rijthoven zullen bij bepaalde toernooien - als dat uitkomt - ook samenwerken met andere Nederlandse toptennissers.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.8 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - -0.12%